Sprekers 

Het Body Positive Event is een dag vol inspirerende ontmoetingen en boeiende presentaties over lichaamsdiversiteit, schoonheidsidealen, zelfacceptatie en alles wat daarmee te maken heeft.

Hier maak je alvast digitaal kennis met de sprekers en medewerkers die je gaat ontmoeten:

Marianne Nykjaer

mariannenykjaer.com

Marianne Nykjaer wilde als kind altijd zeemeermin worden, maar werd uiteindelijk plussize model en body positive blogger. Ze houdt lange rants over het gebrek aan diversiteit in de modewereld en zou het geweldig vinden als alle vrouwen zichzelf awesome konden vinden.

Haar ultieme droom is dat body positivity zo diep doordringt in alle lagen van de maatschappij dat een hele generatie meisjes kan opgroeien tot vrouwen die nooit zorgen hebben over hun gewicht, bikini body, striemen of putjes in hun billen.

Marianne geeft op het evenement een antwoord op enkele belangrijke vragen: Wat doe je als je commentaar krijgt van je ouders, familie, partner of vrienden? Hoe ga je daarmee om? Hoe leer je dat je het recht hebt om voor jezelf op te komen? Vanuit haar persoonlijke ervaring geeft ze inzichten en tips over hoe je jezelf kan accepteren in een omgeving die dat niet doet.

Deusa Marques

Dança Deusa

Deusa Marques is plus-size model en dansinstructrice in Zumba, Afro Fit, Hip-hop, Dancehall en Twerk. Maar in haar lessen zal je niets horen over calorieën verbranden of gewicht verliezen! Deusa ademt body positivity en self-love. Ze staat voor lichaamsdiversiteit, acceptatie en het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen door bewegen, contact maken met anderen en samen plezier hebben.

Haar motto: Release Your Inner Godess 🙂 Dat verklaart ook waarom je Deusa vindt onder de naam Dança Deusa, wat de Dansgodin betekent. Dat alles maakt haar dans- en work-out lessen één groot feest, maar ook een veilige plek voor vrouwen om op een vrije, accepterende en positieve manier met dans, beweging en hun lijf bezig te zijn.

Op het event gaan we in gesprek met Deusa over wat beweging kan betekenen voor je lichaamsbeeld en zelfvertrouwen. Ook komt ze op ons event een flinke dosis energie en positiviteit brengen (wees niet bang, je hoeft als bezoeker zelf niet aan de
danspasjes!).

Marit Smit

Girls of Honour

Marit Smit is schrijfster, journaliste en oprichter van Girls of Honour, een platform en magazine met trouwinspiratie voor aanstaande bruiden. Maar dan wel met een flinke dosis body positivity, diversiteit en inclusiviteit, want dat is waar Marit voor staat.

Marit is ook geboren met een lichamelijke handicap. Ze heeft geen linkerhand en heeft in haar leven veel te maken gehad met (voor)oordelen en – op zijn zachts gezegd – bijzondere opmerkingen rondom haar uiterlijk.

Op het event neemt Marit ons mee in hoe zij is omgegaan met haar handicap, wat dit deed met haar lichaamsbeeld en zelfvertrouwen en hoe zij body positivity inzet in haar eigen leven en werk. 

Carol Pijnacker

Hartje Mezelf

Met haar webshop Hartje Mezelf wil Carol producten verkopen die een positieve, blije en kleurrijke invloed op je leven hebben. Ze zoekt unieke en grappige items – zoals stickers, pins, sleutelhangers, interieuraccessoires en nog zoveel meer – die je steunen op je weg naar meer zelfacceptatie over je lichaam.

Carol past perfect bij event, want ze is body positive en fat accepting tot in haar vezels. Ze staat met haar kraampje op het evenement, zodat ook jij een mooi souveniertje kan kopen dat je een blij gevoel geeft telkens wanneer je ernaar kijkt!

Johanna Nolet

johannanolet.nl

Johanna Nolet is coach, schrijver & trainer in zelfliefde binnen werk en relaties. Met haar blogs en cursussen, haar podcast ‘Lieve Jo’ en haar online ‘presence’ is Johanna wat ons betreft een eerlijk, rauw en inspirerend voorbeeld voor meer body positivity, zelfzorg en moedige kwetsbaarheid. 

Johanna staat bekend om haar bezielde en doorleefde reflecties op haar eigen zoektocht naar een goed zelfbeeld, lichaamsbeeld en een leven dat geleefd wordt naar je eigen waarden. Haar motto: “Dappere strijder, omarm je kwetsbaarheid, het is je grootste kracht.” 

Op het event neemt Johanna ons mee in het concept ‘body neutrality’. Wat is het verschil tussen body positivity en body neutrality? Wat kan het beteken voor hoe je je lichaam ervaart en hoe je jezelf ziet in relatie tot de wereld om je heen? Samen met het publiek onderzoekt ze wat er vanbinnen gebeurt als we overwegen de controle los te laten en “gewoon” te leven.

Esther Edens

Esth Marketing & Events

Esther heeft haar eigen marketing- en evenementenbureau: ze organiseert kleine en grote evenementen, van concept tot realisatie. Ze zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is, zodat jij lekker kan genieten van jouw feestje.

Voor ons event is Esther onze regelheldin, onze getting-shit-done collega en onze steun en toeverlaat. Zij zorgt ervoor dat alles soepeltjes verloopt en dat wij alle tijd hebben om ons op jullie als bezoekers en de inhoud te concentreren.

Heb je op het event een vraag, kan je iets niet vinden of wil je iets weten over wat dan ook? Je kan Esther voor alles aanspreken, ze helpt je met alle plezier verder.

Danielle Heemskerk

Bureau Body Positive

Danielle is oprichter van Bureau Body Positive, waar ze als expert lichaamsbeeld en eetbuien mensen begeleidt naar een positief lichaamsbeeld en gezonde relatie met eten, vrij van eetbuien en eetobsessie.

Ze is gefascineerd door de manier waarop heersende schoonheids- en gezondheidsnormen van invloed zijn op hoe we naar ons eigen lichaam en dat van anderen kijken, en welke impact dat heeft op ons welbevinden.

Danielle is mede-organisator van het evenement.

Veerle Metten

Dik Gelukkig

Met Dik Gelukkig laat Veerle mensen op een andere manier kijken naar dik zijn, om zo een maatschappij te promoten waarin dikke mensen onvoorwaardelijk zichzelf mogen zijn, zonder schaamte en zonder verontschuldiging.

Ze probeert met een aantal projecten grote thema’s zoals gewichtsdiscriminatie en dieetcultuur onder de aandacht te brengen in de maatschappij en de media. Daarnaast biedt ze ook coaching en cursussen aan, zodat ze ook mensen individueel kan helpen om zich recht te houden in deze wereld.

Veerle is mede-organisator van het evenement.

Wil jij deze boeiende presentaties niet missen?

Reserveer dan alvast een plaatsje:

Dit evenement is voorbij.

We weten nog niet of er volgend jaar een nieuwe editie komt, maar stuur gerust een mailtje naar hallo@bodypositiveevent.nl als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden.