Programma 

Het Body Positive Event

zaterdag 9 november 2019

09.30 u – 18.00 u

09.30 u

Inloop en ontvangst

De deuren gaan open en we verwelkomen je graag met een hapje en een drankje

10.00 u

Welkomstwoord

Een warm welkom van de organisatoren Danielle en Veerle

10.15 u

Introductie

In de introductie vertelt Veerle meer over wat body positivity betekent voor het event en waarom het belangrijk is om dit te bespreken.

Iets wat we meestal bij elkaar herkennen, is de onzekerheid die we voelen of ooit gevoeld hebben over onze lichamen, ook al zijn onze verhalen heel anders. Maar net door die grote diversiteit kunnen we met en van elkaar leren.

10.30 u

Marit Smit

Marit is geboren met een lichamelijke handicap. Ze heeft geen linkerhand en heeft in haar leven veel te maken gehad met (voor)oordelen en – op zijn zachts gezegd – bijzondere opmerkingen rondom haar uiterlijk.

Op het event neemt Marit ons mee in hoe zij is omgegaan met haar handicap, wat dit deed met haar lichaamsbeeld en zelfvertrouwen en hoe zij body positivity inzet in haar eigen leven en werk.

11.15 u

Pauze

11.45 u

Johanna Nolet

Op het event neemt Johanna ons mee in het concept ‘body neutrality’. Wat is het verschil tussen body positivity en body neutrality? Wat kan het beteken voor hoe je je lichaam ervaart en hoe je jezelf ziet in relatie tot de wereld om je heen?

Samen met het publiek onderzoekt ze wat er vanbinnen gebeurt als we overwegen de controle los te laten en “gewoon” te leven.

12.30 u

Lunch

13.45 u

Marianne Nykjaer

Wat doe je als je commentaar krijgt van je ouders, familie, partner of vrienden? Hoe ga je daarmee om? Hoe leer je dat je het recht hebt om voor jezelf op te komen?

Marianne geeft op het evenement een antwoord op deze belangrijke vragen. Vanuit haar persoonlijke ervaring geeft ze inzichten en tips over hoe je jezelf kan accepteren in een omgeving die dat niet doet.

14.30 u

Deusa Marques

Op het event gaan we in gesprek met Deusa over wat beweging kan betekenen voor je lichaamsbeeld en zelfvertrouwen.

Ze geeft ook een dansdemonstratie met haar team en brengt zo een flinke dosis energie en positiviteit mee naar het event! (Maar wees niet bang, je hoeft als bezoeker zelf niet aan de danspasjes als je dat niet wilt.)  

15.00 u

Pauze

15.30 u

Danielle Heemskerk

Oordelen over ons uiterlijk en lichaam spelen een veel minder grote rol als we écht contact maken met iemand anders. In een echte ontmoeting kunnen we elkaar oordeelvrij zien. Als mens, als geheel, als iemand met een verhaal, als iemand waar we iets mee delen.

Tijdens haar workshop laat Danielle zien dat mensen iets anders zien dan wanneer jij in de spiegel kijkt. In een ontmoeting van hart tot hart word je niet onthouden om je uiterlijk, maar om dingen die er echt toe doen als het om jou als mens gaat.

16.30 u

Dankwoord

We sluiten het evenement af door even stil te staan bij onze inzichten en ervaringen tijdens de dag. 

17.00 u

Borrel

Wie na deze goedgevulde dag nog even wil ontspannen, kan dat met een hapje en drankje, terwijl je met elkaar napraat over je inzichten en aha-momenten.

Dit is het programma zoals we het voorzien hebben, maar uiteraard kunnen er op de dag zelf nog wijzigingen gebeuren. We behouden ons het recht om wijzigingen door te voeren zonder voorafgaande verwittiging en compensatie.

Met al deze boeiende presentaties is de dag al goed gevuld, maar ook tijdens de pauzes zal je je niet vervelen.

Carol van Hartje Mezelf staat op het evenement met haar kraampje vol leuke spulletjes die jou helpen op jouw weg naar meer zelfacceptatie. Een pin, een kaart of een ander body positive item is een mooi souveniertje dat je hopelijk nog lang aan deze dag doet denken.

Tijdens het event kan je ook altijd terecht bij Esther, onze collega die helpt om alles tot in de puntjes te regelen. Zij is op de hoogte van alle details en leidt op de dag zelf alles in goede banen.

Heb je dus een vraag, kan je iets niet vinden of wil je iets weten over wat dan ook? Spreek Esther gerust even aan, want zij helpt je met alle plezier verder.

Wil jij er ook graag bij zijn?

Klik dan hieronder om je ticket te bestellen

Dit evenement is voorbij.

We weten nog niet of er volgend jaar een nieuwe editie komt, maar stuur gerust een mailtje naar hallo@bodypositiveevent.nl als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden.