Over ons 

Soms voel je je met de boodschap van lichaamsacceptatie als een roepende in de woestijn en daarom willen we de groeiende body positivity community in Nederland en België bij elkaar brengen.

Wij – dat zijn Danielle van Bureau Body Positive en Veerle van Dik Gelukkig – zetten ons al een aantal jaar in om de boodschap van body positivity en fat acceptance te verspreiden en zo vrouwen te helpen om een positievere kijk op hun lijf te ontwikkelen. Ieder op onze eigen manier.

Veerle

Danielle

Hoe ons verhaal begon

We vonden elkaar een hele tijd geleden online. En sinds dat moment houden we regelmatig contact met elkaar via lange (heeeeel lange) gesprekken op Skype, om de afstand tussen Breda (Danielle) en Genève (Veerle) te overbruggen.

Onze missies overlappen elkaar en we raken gewoonweg niet uitgebabbeld over ons werk. We sparren graag over body positivity en fat acceptance en hoe we deze boodschap kunnen overbrengen naar een groter publiek. Gelukkig zijn wij lang niet de enige personen die met dit onderwerp bezig zijn en blijft de body positive community ook in Nederland en België groeien. Dat maakt ons heel blij en hoopvol.

Een community online én offline

Maar soms voelt het alsof deze revolutie zich voornamelijk online afspeelt. Je hebt op Facebook, Instagram of Twitter je ‘tribe’ van gelijkgestemden gevonden en haalt daar kracht en inspiratie uit. Maar offline – in het dagelijkse leven – lijkt het alsof je een roepende in de woestijn bent. Je familie, collega’s en vrienden in je directe omgeving snappen niet altijd precies waarover je het hebt als je enthousiast vertelt over lichaamsacceptatie en body positivity.

Daarom leek het ons leuk en zinvol om iets te organiseren waarbij we de body positive community, en iedereen die zich erdoor geïnspireerd voelt, bij elkaar te brengen. Zodat we elkaar kunnen ontmoeten, in de ogen kunnen kijken en ervaringen en inspiratie kunnen delen. Samen de verdieping opzoeken en elkaar helpen.

Ook jij verdient het om je thuis te voelen in je lijf. Gewoon zoals het nu is. Wij vieren jouw lijf en helpen jou je lijf te vieren. Ook als je dat nog moeilijk vindt en niet altijd weet hoe je dat moet doen.

De eerste editie

Het idee voor het Body Positive Event ontstond tijdens een van onze vele Skype-gesprekken. Toen we het voorzichtig tegen elkaar uitspraken, waren we meteen enthousiast. En ook een beetje huiverig, want het was voor ons beiden de eerste keer dat we zo’n evenement in elkaar gingen steken. We hadden geen idee of we het wel zouden kunnen, of het zou aanslaan, of we wel ticketjes zouden verkopen … Maar we voelden dat we dit wilden doen en dus deden we verder.

En wat zijn we daar blij over, want de eerste editie in 2018 was een fantastische ervaring! Met 55 deelnemers en heel wat enthousiaste medewerkers vierden we een dag waarop we onze ervaringen konden delen en verbinding vonden bij elkaar. We hadden het niet mooier kunnen dromen …

Dat doen we nog een keer

Door de positieve reacties die we achteraf kregen, voelden we dat het evenement iets geraakt had bij mensen. Het was persoonlijk, krachtig, mooi – iets waar duidelijk behoefte aan is in onze maatschappij. We beslisten dan ook al snel om dit jaar voor de tweede keer het Body Positive Event te organiseren.

Dit evenement ligt ons nauw aan het hart en we vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. We willen het opnieuw op onze (kleinschalige) manier doen en daarom is dit een non-profit evenement dat wij zelf sponsoren. We verdienen er niets aan, omdat dat niet onze doelstelling is. Het doel was vanaf het begin om er een positief feest van te maken en dat gevoel is wat ons nog altijd motiveert in elke stap die we zetten.

Positieve vibes

We hopen dat ook jij mee komt vieren met ons. Zodat je ervaart dat jij niet als enige worstelt met je lichaamsbeeld en mensen ontmoet die je begrijpen. We willen je een gevoel van ‘thuiskomen’ bezorgen en je naar huis laten gaan met kennis, inzichten, adviezen, tips, tools en een hart vol warmte.

Want ook jij verdient het om je thuis te voelen in je lichaam. Gewoon zoals het nu is. Wij vieren jouw lijf en helpen jou je lijf te vieren. Ook als je dat nog moeilijk vindt en niet altijd weet hoe je dat moet doen.

Welkom in ons warme bad

Kom je erbij?

Dit evenement is voorbij.

We weten nog niet of er volgend jaar een nieuwe editie komt, maar stuur gerust een mailtje naar hallo@bodypositiveevent.nl als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden.